Din 2001 pentru deservirea securității muncii

LEXIKON MARTOR

Ascuțire pe una sau două părți
Dacă muchia tăietoare se află numai pe una din părți, sau pe ambele părți (deci la mijloc), atunci vorbim de o ascuțire unilaterală sau bilaterală.
Buton de scoatere a lamei
Majoritatea cutterelor de siguranță care dispun de sisteme automate sau complet automate de retragere a lamei, sunt echipate cu buton de scoatere a lamei. Lama poate fi scoasă din mâner prin împingerea înainte a acestui buton.
Cuttere de siguranță
Numim cuttere de siguranță (sau cuțite de siguranță) acele instrumente de tăiat care dispun de vreunul de nivelurile de siguranță (înalt, foarte înalt, cel mai înalt).
Cuttere de unică folosință
În cazul cutterelor noastre de unică folosință nu este posibilă înlocuirea lamei. După utilizare acestea pot fi pur și simplu aruncate la coșul de gunoi menajer.
Colector lame uzate
Pentru a putea elimina în siguranță lamele uzate, în setul nostru de accesorii găsiți două feluri de recipiente colectoare: SAFEBOX și SAMMELBOX.
Lamă ascunsă
Instrumentul de tăiere este conceput astfel încât spre exterior lama să fie acoperită. Rezultatul: Cea mai înaltă siguranță pentru utilizator. Cuțitele de siguranță cu lama ascunsă vor purta în viitor denumirea de SECUMAX
Lamă montată
Lama cu care în mod normal livrăm instrumentele de tăiat, este o lamă montată.
Lamă opțională
La nevoie aproape toate cutterele pot fi prevăzute cu lamă alternativă. Lama opțională poate fi, de exemplu, lamă cu cârlig, din inox, cu vârf tocit, etc.
Lama se retrage complet automat
Lama se retrage imediat în mâner, de îndată ce părăsește materialul de tăiat, chiar dacă după începerea tăierii nu am eliberat butonul de scoatere a lamei. Cutterele cu o astfel de tehnologie vor purta în viitor prenumele de ... SECUPRO.
Lamă utilizabilă de două / patru ori
În cazul în care lama poate fi inversată, respectiv și întoarsă, aceasta poate fi utilizată de mai multe ori, astfel încât atunci vorbim de lame utilizabile de două/patru ori.
MDP = Metal Detectable Product
Produs care poate fi detectat de detectoarele de metal. Componentele din plastic ale tipurilor care poartă literele MDP conțin particule metalice (pulbere metalică), astfel încât detectoarele de metale să le poată detecta. Folosirea lor este recomandată în ramurile industriale speciale (alimentară, farmaceutică).
Nivelul de siguranță
Putem diferenția patru niveluri de siguranță: simplă (cu retragerea manuală a lamei), înaltă (cu retragerea automată a lamei), foarte înaltă (cu retragerea complet automată a lamei) și cea mai înaltă (lamă acoperită).
Pârghie în mâner
La cutterele noastre cu pârghie lama nu este acționată de un buton de scoatere, ci de o pârghie ascunsă în mâner. Pentru aceasta nu trebuie decât să acționați pârghia aflată în partea de jos a mânerului.
Retragerea automată a lamei
Lama se retrage imediat în mâner, de îndată ce părăsește materialul de tăiat. Condiție: trebuie eliberat butonul lamei imediat după începerea tăierii. Cutterele cu o astfel de tehnologie vor purta în viitor prenumele de ... SECUNORM.
Tăiș
Partea ascuțită a lamei o numim tăiș. În cazul în care este vorba numai de zona vârfului, atunci vorbim de vârful lamei.
Tehnologie de siguranță
Tehnologiile noastre de siguranță sunt: retragerea manuală a lamei (numai la cuțitele care nu sunt de siguranță), retragerea automată a lamei, retragerea complet automată a lamei și lama acoperită.
înapoi
Doriți să testați produsele noastre? Aveți nevoie de informații suplimentare? Contactați-ne cu încredere, vă ajutăm cu bucurie!
CONTACT
adresa
Protektor 2001 Kft
1094 Budapest, Tûzoltó u. 59
telefon
+36 1 323-0523
fax
+36 1 323-0524
email
info@protektor2001.hu
HOTLINE
+36 30 366-2740
HARTĂ